Vill bli fit

publicerat i träning & hälsa;
Jag har alltid älskat träning. Började gymma som 15åring och började på friskis och svettis med mamma som 12åring. I perioder har jag varit fäst vid olika träningsformer, men gymmandet har alltid kommit tillbaka.
 
Nu är jag helst frälst i styrketräning igen. Jag älskar det! Jag skulle kunna gymma varje dag :). Som det är nu gymmar jag iaf tre gånger i veckan. Nu lägger jag upp det så att jag delar upp muskelgrupperna lite.
Jag tar tex ben och rumpa en dag, rygg och mage en dag och armar,axlar, bröst ena dagen. Magen brukar jag ta mer än en dag.
 
Just nu lägger jag ner en del träning på löpning också så därför är detta vad jag hinner med på gymmet. Jag skulle vilja dela upp det ännu mer och köra ben minst två gånger i veckan. Får se hur jag kan göra i framtiden.
 
Förutom styrketräningen, joggar jag tre gånger i veckan. Just det här med tre styrkepass och tre löppass har jag gjort i några veckor. Andra veckor har det kanske varit 1-två styrkepass.Förutom löpningen.
 
Sen några veckor tillbaka försöker jag ännu mer tänka på vad jag stoppar i mig. Men jag unnar mig på helgen och så där. Jag är dock inte så mycket för skräpmat utan unnar jag mig blir det så fall godis. Som är min last här i livet ;) hehe.
 
Jag har inte gått ner i vikt, utan upp och aldrig vägt så mycket som jag gör nu. Antagligen är det muskelmassa.. Men även om det är så, gillar jag det inte.
 
Naveln och neråt skulle jag vilja förändra starkt. Benen är vältränade men jag skulle vilja bli mindre. Så jag vill förlora i fett och behålla musklerna. Helt enkelt bli mer fit och mer väldefinierade muskler. Jag ska kolla runt och läsa på om hur jag kan göra. Men jag vet att det innebär att jag måste bli mer strikt, med allt.
 
Sen vill jag inte heller att allt ska kretsa kring det. Att tänka på allt hela tiden, räkna och ha sig. Jag vill kunna unna mig ibland också. Så jag antar att det kan bli svårt.
 
Nu har jag inte gjort detta såå länge så jag tror jag får ge det lite mer tid.
 
Efter tjejmilen planerar jag att bli lite striktare. Jag är också inne på att testa 5:2 dieten, som innebär att man halvfastar två dagar i veckan och endast äter 500kcal fördelat på lunch och kvällsmat.  Detta vill jag inte göra inför tjejmilen, utan får i så fall bli efter.
 
 
 
 
Jag vet med mig själv att efter tjejmilen och iformloppet, kommer jag att tagga ner löpningen lite. Kanske att det blir två gånger i veckan istället. Sen är min plan att fokusera ännu mer på styrketräning och lägga till lite powerwalks på det också.
 
Tar väldigt gärna emot tips, tankar, åsikter från er som läser!
 
Ska ut på joggingtur med några kollegor. Andra från höger.
 
 Celcius inför löprunda.
 
Kaxig bild tagen på gymmet.
 
 Bild från tjejmilen 2012, efter loppet.